Pentru investitori

PROPUNERI DE INVESTIȚII

FEZ este conceput ca zonă economică prin legea Republicii Moldova pentru a facilita dezvoltarea economică prin atragerea de capital de investiții. În acest scop, s-au creat condiții speciale favorabile, similare cu facilitățile fiscale și vamale. Datorită acestor stimulente, precum și datorită localizării geografice favorabile a Republicii Moldova, oferind o platformă excepțională de investiții cu oportunități de a exporta în țările UE și CSI, multe companii străine de producție sunt interesate să își extindă capacitățile de producție în Moldova. Aceasta sporește cererea de hale de producție gata de utilizare pentru o pornire rapidă a producției, dar și o cerere de dezvoltare a proiectelor construite la costuri (BTS).

FEZ "Vaklanes" este situat pe 107 hectare. Din suprafața totală a ZEZ, circa 20 de hectare sunt disponibile pentru producția industrială, producție și furnizarea de servicii.

FEZ TARIFE DE REZIDENȚĂ*

Taxe de participare 500 EUR
Taxa de înregistrare 700 EUR
Taxă pentru permis de afacerit 800 EUR

* taxele care trebuie plătite la începutul activității

LAND LEASE & ACHIZIȚIE

Terenul cu toate utilitățile poate fi închiriat cu opțiunea de extindere. FEZ "Valkanes" oferă contracte de închiriere pe termen lung, limitate la durata de viață a FEZ

Taxă de închiriere a terenului

pe 1 m2/an
Zona terenului FEZ 0.5 EUR
Teren (regim general) 0.75 EUR

Achiziționarea de terenuri adiacente

Terenul intravilan in constructiile din subzona poate fi achizitionat la pretul standard de stat.

Preț de achiziție a terenului 0.65 EUR/m2